EBA logo trans

Reglement

Valga – Valka piirilaadal lihaküpsetusvõistlus „Piirideta BBQ 2017“

 

Korralduskoht: Valga

Korraldusaeg: Laupäeva 06. mai 2017.a.

Valga asukoht: Tartu tn. 2 – Vana vesiveski juures olev plats

8.00 – 10.00 Võistkondade saabumine ja toorme väljastamine.

10.00 - Valga lihaküpsetusvõistluse avamine.

12.30 – Kohtunike kogunemine

13.00 – Võistlustööde serveerimise algus kohtunikele

16.00 - Võitjate autasustamine

Registreerimine/stardiõigus

-          Võistkond peab ennast registreerima Eesti või Läti kontaktisiku juures hiljemalt 28.04.2017.a. kella 12.00-ks. Võistkonna suuruseks kuni 5 inimest.

-          Peale registreerimist edastatakse registreerimise kohta kinnitus e-posti teel, koos arvega (Valga või Valka linnavalitsusest), mis peab olema tasutud hiljemalt 05.05.2017.a.

Kontakt:

Lätis -SNIEDZE RAGZE This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. +37126488684

Eestis – MARGUS OJAOTS This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   +3725093546

Võistluste osalustasu

Võistluste osalustasu on kõikidele võistkondadele 20 €.

Küpsetajate võistkond on võistkond, mis on vajalik võistlusroa (roogade) küpsetamiseks. Võistkonnal on kapten, kes vastutab võistkonna ja võistkonna külaliste käitumise eest võistkonnale eraldatud võistluste territooriumil.

Serveerimine

Kell 13.00 roog nr 1:

Kell 13.30 roog nr 2:

Kell 14.00 roog nr 3

Kell 14.30 dessert

Piirideta BBQ võistlustööde hindamne toimub pimehindamise meetodil. Võistlustööde vastuvõtulaud kohtunike telgis on avatud 5 ( viis ) minutit enne ja 5 ( viis ) minutit pärast võistlustööde hindamise aja algust.

Kõikidele võistkondadele antakse toidukorv mis sisaldab võistluseks kohustuslikke tooraineid.

Võistluste korraldaja väljastab kõikidele võistkondadele samalaadse kvaliteediga ja võistlusteks etteantud kogustega toorme.

Toote korvid sisaldavad järgmisi tooteid:

2 ribiplaati

1 veise tagaosa sisetükk ca 2-2,5 kg

2 kg kanakoibi

Valmistatavate roogade definitsioon

Kohtunikele väljastatatavad võistlustööde konteinerid/ karbid ei tohi sisaldada midagi muud peale eelpool toodud võistlustoorme ja aluskomponentide. Aluskomponentidena on lubatud eranditult kasutada ainult lehtsalatit või petrselli. Kasmete kasutamine lisandina on keelatud.

Valmistada tuleb 7 portsjonit:

1 presentatsioonitaldrik ( oksjon )

6 lauakonteinerit pimežürii jaoks

Roog nr 1. kanakoivadi

Kana portsjon peab sisaldama konti.

Roog nr 2. Rinnakuribi

Rinnakuribi portsjon peab sisaldama konte.

Roog nr 3. Veise tagosa sisetükk

Võib serveerida lõigatuna, sõrmede abil tükeldatuna või segatuna.

Roog nr 4 Dessert (Freestyle)

Desserdiks võib meeskond kaasa võtta ja kasutada kõiki toiduaineid vabal valikul. Vähemalt 60% roast peab olema küpsetatuna BBQ ahjus või grillil.

Abivahendite, nagu alumiiniumfoolium, vardad jne, kasutamine küpsetamise juures on lubatud, kuid neid ei ole lubatud panna toidukonteinerisse, mis lähevad hindamiseks kohtunikele.

Zürii kriteeriumid:

3 hindamiskriteeriumit roogade 1, 2 ja 3 puhul:

  1. Roa välimus
  2. Põhikomponendi maitse
  3. Põhikomponendi valmidus

Road, kus on kasutatud lisa garneeringut või dekoreerimismaterjale, praagitakse välja ja hinnatakse 0-ga.

Eraldi hindamisskeemi kasutatakse desserdi juures:

  1. Välimus
  2. Maitse
  3. Loomingulisus
  4. Kas see on tõeline barbeque/grill

Žüriisse kuulub 6 pimežürii liiget . Kuuest žürii poolt antud hindest eraldatakse hindamisel kõige kõrgem ja kõige madalam hinne välja.

Hindamine toimub järgnevalt:

Skaala 1,0 – 10,0:

1 üheselt mõistetavalt mittemaitsev

2 tugevalt söestunud või veel toores

3 väga tugevalt üle- või alaküpsetatud

4 üle- või alaküpsetatud

5 vastuvõetav

6 hea

7väga hea

8 suurepärane

9 ülihea

10 absoluutne tipp

Grill- ja BBQ seadmed

Küpsetusprotsessi jaoks on lubatud kasutada eranditult ainult puid, puusütt ja pelleteid. Seadmed peavad vastama kehtivatele ohutusnõuetele.

Elekter/vesi

Elekter

Elektrivalmidus on võimalik. Soovitav kaas võtta isiklik niiskuskindel pikendusjuhe.

Vesi

Võistluspaigas on veevõtukohad (ainult külm vesi)

Kaupade müümine on lubatud

Ohutus

Tuleohutuse tagamiseks peab iga võistkond kaasa võtma kontrollitud ja kasutusluba omavat tulekustutit ja kustutustekki. Söed tuleb utiliseerida vastavatesse söetünnidesse.

Võistlusala

Igale meeskonnale eraldatakse võistlusala mõõtudega 4x6 m. Suuremat ala vajava sisustuse korral on võimalik esitada taotlus suurema pinna saamiseks. . Soovi korral võivad erinevad võistkonnad kasutada ühte telki, välja arvatud küpsetus ahju või grilli.

Hindamine

Hindamine toimub vastavalt WBQA reeglitele.

Komponentide konteinerid pimedegustatsiooni jaoks antakse meeskondadele võistluspäeval ja lubatud on kasutada ainult neid konteinereid. Hindamiseks tagastatud karbid markeeritakse ümber enne kohtunikele hindamiseks andmist.

Keelatud on meeskonnale viitavate märgiste või lisade kasutamine. Võistlusreeglite või reglemendi rikkumine toob endaga kaasa diskvalifitseerimise žürii esimehe poolt.

Tiitlid ja autasustamine

Kõikide hindamiste kokkuvõtteks selgub võistluste üldvõitja „Piirideta BBQ 2017“.

Eraldi tunnustatakse igat võistluskategooria parimat.

Eraldi peetakse arvestust õppeasutustele „Piirideta BBQ Junior 2017“.

Algajatele võistkondadele vahel selgitatakse välja“ Algaja BBQ 2017“

Valga – Valka linnapead annavad välja eriauhinna „ Valga – Valka ataktriivsem BBQ 2017“ Hinnatakse võistkonna liikmete välimust, võistluskoha välimust ja suhtlemist laada külalistega. Võistkondadel on võimalus ennast publikule aktiivselt tutvustada barbecue alastel etteastetel söödavate roogade ja barbecue hõrgutistega.

Võistkonna esitlus

Võistkond võib oma sponsoreid võistluste alal tasuta esitleda järgnevalt:

-          Võistkonna sponsorite esitlemiseks võib vabalt kujundada 1 m2 plakatipinda . Seejuures on plakatipinna suuruseks kindlaks määratud kuni 1x1 m.

-          Võistkonna riietusel (riietuse ülemine osa, põlled) võib kanda võistkonna sponsorite logosid

-          Kõik võistkonnad ja nende liikmed loovutavad meedia ja reklaami otstarbeks korraldajatele ja nende parneritele kõik õigused fotode, sõnade ja helide kujul avaldamiseks trüki- ja telemeedias, raadios, televisioonis ja Internetis.